ENTRETENIMENT


TÀRTAR D’OSTRES
Ingredients

1 unitat d’ostra extra 4 zeros gallega trossejada.
1 cullerada d’aigua d’ostres
1 pastanaga a daus petits
1/8 d’api a daus petits
1 ceba tendra amb anelles
1 ceba tendra
¼ pebrot vermell a daus petits
2 raves vermells a daus petits
5 gotes de tabasco
1 cullerada d’oli d’oliva

Procediment

S’obren les ostres i reservem l’aigua i la colarem.
Per cada 500 grams d’aigua d’ostra afegirem 50 grams d’aigua mineral, 5 grams de sal i 1 gram de goma Gellan ( o Xantana). Escalfar i deixar refredar.
Posar totes les verduras saltades cruixents, les ostres molt trossejades i l’ aigua d’ostre en un bol, i resevar.

Per a la merenga de llima

50 g de clares d’ou
100 g de sucre
35 g d’aigua
Suc de ½ llima

En una cassola posar a bullir l’aigua i el sucre fins que arribi a 121º; deixar bullir uns 10 o 12 minuts (sense deixar de remenar), retirar del foc i tirar l’ almívar a fil mentres muntem les clares i afegir el suc de la llima.

Muntatge del plat:

En un got petit, posar una vuitena part de merenga amb mànega pastissera, embolicar amb paper film i fer al bany maria durant 3 minuts; refredar i posar una cullerada d’ostres amb les verdures i una fulla d’ostra.

Vi recomanat per a aquest plat.
Cava Visol de Mestres
Cava Gramona Imperial