VINYALES DE L'ANOIA DE L'AVIA CARMETA


RECEPTA DE CARGOLS DE LA CARMETA
(Recepta de l’any 1930 )

INGREDIENTS

2 Kg de cargols (vinyales)
6 talls de cansalada del coll (tallats ben petits)
5 costelles de porc tallat a trossos petits
1 os de pernil
1 botifarra negre (esparracada)
Trossets de pernil
Caldo de carn
2 cebes
4 tomàquets
2 alls
Llorer, menta,farigola
1 bitxo
Farina
Pebre negre

INGREDIENTS DE LA PICADA
2 alls, 2 galetes maria, 10 ametlles, 10 nous

PREPARACIÓ

Rentar bé els cargols
(Fer dejunar els cargols durant tres dies, al cap d’aquests dies si possa farina un parell de dies mes, despres es renten molt amb aigua freda) bullir els cargols amb la sal durant 30 a 45 minuts i anar desespumat.

En una cassola amb oli calent (si tinguesim suc de rostit millor), enrossiu la cansalada i las costelles de porc, reservar.
Amb el mateix oli fer el sofregit (ceba,tomàquets i alls), seguidament s’afegeixen els cargols, la cansalada, la costella, l’os del pernil, troçets de pernil, la botifarra negre esparracada, las herbes, el bitxo, el caldo de carn, un grapat de farina, una mica de pebre, rectificar de sal i finalment deixem coure a foc lent durant 45 minuts.
A la meitat de la cocció li afegim la picada.

(Aquest plat estara mes bo al segon dia per haver reposat)

Cap comentari: