ESTOFAT DE CUA DE TORO

Ingredients per 4 personas:
2 kg. de cua de toro
3 cebres de figueras
6 pastanagues
2 porros
4 dents d'all
1 litre de vi negre
2 fulles de llorer
1/2 litre de brou de carn
2 cullerot de farina
nou moscada
2 claus
pebre negre
1/2 gotet de vinagre
1 cullerot d'oli de oliva
sal.

Per al brou: una ceba, 3 pastanagues, 2 porros, 3 dents d'alls, api, 1 tomàquet, 1 tros de vedella pel caldo, 1/4 de pollastre, un os del genoll de vedella, 1 os de l'espinada de porc, un os de pernil.

Es compra la cua ja tallada en trossos. Es posa en adob durant tota una nit amb el vi negre, les herbes, les verdures (cebes, pastanagues, porros.)
Es prepara el brou, amb els ingredients dalt indicats i segons Vè, tingui costum. Després es cola i es reserva 1/2 litre, per a aquest plat.
Quan comenci a cuinar, tregui la cua de l'adob, assequi.la amb un drap de cuina, passi-a per la farina i marqui-la en una paella amb oli d'oliva.
La cua ja dorada es va posant a la cassola, on farà el guisat.
Al mateix oli, s'ofeguen les verdures, que estavan a l'adob, a foc lent, salpebrar.
Quan ja estiguin cuites es posen a la cassola sobre la cua, així com el vi, el vinagre, les herbes, la nou moscada, el clau, els alls pelats i sencers i una mica de brou. La cua ha de quedar coberta.
Es deixa coure a foc lent, durant 4 hores. S'ha d'anar remenant perquè no s'enganxi. Si es va espessint, cal anar afegint brou. Es rectica de sal i pebre. La cua ha de quedar molt cuita i suau.
I per ultim passi-li pel xinès totas las verduras i així li quedarà la salsa uniforme.
Perquè sigui mes gustos menjar el dia següent.